Saturday, November 6, 2010

Konvoi Kay² - Tambunan Amal Anak² Yatim [RAY]

           Woootssss..... Hellow pa kabar kamurang hohoho.. mengupdate lagi saya blog yang tiada² ni.. kali ni update blog pasal Konvoi Amal Anak² Yatim di tambunan sambil dingar lagu² Nora Jones like a bluess on de sky dia bilang hehe...

            Hermm apa ayat maw di tulis ni ah.. bingung ni kepala macam mana maw kasi mula, ades nah matai.. ermmm??? erkk??? urrmm?? hahaha sot sudah c tom ada putus wayar... atau belum sampai tu connection dia bilang urang² MeNU crew hehehe... aikk telbih sudah pulak saya ni, cakap maw story pasal Amal d tambunan, tom tom...

           Ba saya serita lar ni hehehe ^__^. Konvoi AMAL RAY ini di anjurkan oleh Kelab Kenarianz  [Kak neija] dan di support oleh beberapa community² seperti, sixors, MeNU crew Sabahan.net, Saya Bangga Saya Orang Sabah & Jebat.net, kalau ada yang saya lupa minta maaf saja lar kenen hohoho... ba malas ba sia maw tulis panjang² ni hehehe... street to de point lar..

         5 Nov 2010 tarikh kami bertolak ke RAY tambunan dan memulakan misi.. so tempat kami berkumpul di petronas pekan dongongon.. masa kenen maw bkumpul jam b4 6:30 tapi seperti biasa janji Kaling hahaha.... tunggu punya tunggu jam 8:30 kami bertolak ker RAY tambunan. *lama sudah sia tidak tambunan dekat 9 tahun nama saya urang sabah sot* tom sambung story kaw ba.... ok lar.. sebelum sampai d RAY tambunan kami Stop point d gunung Emas coz ada briefing dari kak Neija hehe...
ini lar muka² perserta RAY tambunan... ramai lagi tu tapi yang lain malu² maw bgmbar..

selepas briefing dalam lebih kurang 10 minit, kami memulakan perjalanan semula. kami sampai d RAY lebih kurang setengah jam dari stop point di gunung emas. Sesampainya kami d RAY, kami di sambut oleh kakitangan RAY. So untuk pendekan serita lagi.. kami pegi sana dewan tempat perkumpulan anak² yatim.. selesai sija angkat barang pigi sana dewan, pengtua RAY memberi ucapan, dan selepas beliau memberi ucapan.. Ketua[Kak Neija] rombangan kami pulak yang memberi ucapan tak lama ucapan kejap saja.. selesai berucap, kami mengagihkan barang² sumbangan kepada Anak² yatim sambil bersalam dingan durang. 

         Tersentuh hati saya tingu anak² yatim sini.. terpikir macam lar keadaan durang ni.. hati saya menangis sikit lagi kuar air mata tapi tahan sija... susah² saya lagi susah lagi kehidupan durang... apa yang dapat kami bantu?? memberi dorongan.. beri sumbangan yang termampu.. so habis sija kami bagi² tu barang... kami start untuk bergotong royang di sekitar RAY. selesai gotong royong RELAX time...sambil minum² makan kuih panjaram, donat..kami kongsi² serita and berkenalan antara satu yang lain. habis sija Bfast time.. kami bertolak ke Tambunan coz misi kami ke RAY sudah selesai, tapi tidak bermakna ini yang terakhir kami pigi sini.. untuk yang kali ke-2 mesti yang gempak punya hohoho~~
    Ok now maw serita di pekan tambunan.. sampai di tambunan kami separate coz tidak muat tempat duduk.. kami pigi sana tempat abang c yuku a.k.a Rossee.. sana lar kami makan kenen..selesai sija makan kami pigi tungu c gombunan <-- siapa ni ar.. maybe hero urang tambunan kali kan? tidak sempat sia pigi baca description pasal c gambunan.. mengantuk ba kana² lagi 2 angin yang sajuk & sepoi².. compom lar macam maw limpang sudah... tapi indak juga lar tertidur coz saya driving takut saya tidak terbalik pigi kay² nanti kalau tertidur hahahaha.... selesai saja bergambar di tunggu kami pigi sana TVRC --> Tambunan Village Rest Center untuk kasi relax sikit tu jiwa... so kami stay sana around 1jam.. then after that kami bertolak pigi sana Tugu si Mat salleh.. 1st time saya pigi tingu nama saja urang sabah lolz.... Malas sudah saya menaip ba ni alalala... so pendekan serita habis sija bergambar and melawat tapak tugu Mat Salleh kami bertolak balik pigi Kay². jam 5:00pm gitu kami sampai di dongongon and minum petang di senario cafe dongongon. habis sija coffee time.. apa lagi balik rumah la kan.... nah habis sudah serita... macam banyak ayat tergantung saya ni.. ahh lantak lar.. janji kamu paham apa saya cakap lar kan... apa pun Big Thanx To Kak Neija Coz inviting me Join this Charity. Next Program panggil sija compom saya datang punya hahaha...

ba sampai sini sija saya punya serita.. sebenarnya banyak lagi ba 2 mau serita tapi malas saya maw pikir² cukup lar singkat² sija..... 



Soujiro Tom

3 comments:

Glayriel Sarahon said...

awh, siuknya pigi juin urg charity~ well, hope kamurang pigi lagi next time :D

Soujiro said...

yups mesti 2

A L E N ms. said...

enjoy o dia :)